Agenda

Heeft u agendapunten voor Oerle.Info? Stuur uw bericht naar info[ANTISPAM]oerle.info.


TCO: Oerse Braderie


zo 07 april 2019
Aanvang: 11:00

Logo Tiener Comite Oerle

Oerse Braderie zondag 7 april 2019

Aan de Oude Kerkstraat/Zandoerleseweg

 

Zoals u van ons gewend bent zorgen we ook dit jaar voor een braderie die u niet snel zult vergeten. Kom lekker genieten van het voorjaar en al het leuks wat er te beleven is.

Spektakel in Oerle
We gaan dit jaar weer helemaal los! We nemen u mee door een Oerle vol actie.

1e Wedstrijd NK Gazonmaaierracen.
Jawel… bij ons op de Oerse Braderie! Zo’n 40 gazonmaaiers gaan de strijd aan met elkaar. Als je denkt dat je bij de wedstrijden naar wat gezapig rondrijdende zitmaaiers zit te kijken, die het gazon mooi aan kant maken, heb je het goed mis. In plaats van maaien wordt er met grote snelheden geracet. Een racemaaier kan op wedstrijden snelheden van tussen de 100 en 110 km/u halen. Spannend om te doen, maar vooral ook spectaculair om naar te kijken. Voor de coureurs is het niet alleen de kick van het hard rijden, maar vooral ook de fun om je eigen racemaaier te bouwen en net zolang te sleutelen totdat deze optimaal is.

StripSpektakel
Absoluut nieuw dit jaar, is het stripspektakel op het kinderplein. Natuurlijk worden hier stripboeken verkocht. Maar er is héél veel meer. Wie is er geen fan van Geronimo Stilton? Er is een kraam met zijn boeken. Maar ook de figuren uit zijn boeken lopen rond. Kinderen kunnen op de foto met Olaf en Elsa. Wie wil dat nou niet! Er staat een super grote spiderman van wel 5 meter hoog. Obelix is er ook. Er zijn schminkers die je om toveren in een echt stripfiguur. Als je rond wandelt, is de kans groot dat je Donald Duck, Picachou, Mickey Mouse, Minni Mouse of Minions tegen het lijf loopt. Die willen ook vast met je op de foto of je een knuffel geven. En dan niet te vergeten de Furie’s. Dat zijn verklede dieren/strip figuren. Zij maken er met alle kinderen op het plein een feestje van. Dit spektakel wil je echt niet missen. En is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen.

Naast dit stripspektakel zijn er springkussens.
De kinderen krijgen met hun entreekaartje een gratis suikerspin en mogen een greep doen in de grabbelton. Het kaartje heb je ook nodig voor de selfie met Olaf en Elsa.

Onder het genot van een hapje en een drankje op ons gezellige terras naast de basisschool kunt u alle indrukken even rustig verwerken. Even lekker genieten van live muziek van Coverband The Wibra’s en optredens van de jonge danseressen van Cardo. Dit jaar is DJ Stef Mouritz er om de boel nog eens op te zwepen en zal blaaskapel Blitz hun muziek laten horen op de markt. Wanneer u weer uitgerust bent kunt u de zeer grote snuffelmarkt (in d’Ouw School) nog bezoeken en even langs de loterij met leuke prijzen lopen.Kom en beleef al dat spektakel met ons mee.

Locatie

De braderie zal plaats vinden op de Oude Kerkstraat tot aan het kerkplein, verder zal een deel van de Zandoerleseweg gebruikt worden. Zoals gebruikelijk begint de markt om 11.00 uur en duurt de markt tot 17.00 uur.
Entree € 1,50
LET OP: er is één ingang om te parkeren met de auto: tegenover de Dommelsche watermolen. Fietsenstalling is bij de Dommelsche watermolen en bij de “Oerse hoop”.

Verkeersomleiding en overlast
Het marktterrein, de doorgaande weg door Oerle, wordt zondag 7 april vanaf 6.00 uur tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Dit veroorzaakt enige overlast voor de bewoners aan deze straten en voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Wij vragen hiervoor uw begrip en danken u voor de medewerking.

Snuffelmarkt
Hier willen we spullen verkopen die ons ter beschikking worden gesteld. Als je nog bruikbare spullen hebt, neem dan contact op met Josje Slaats: josje.slaats@hotmail.com

Vrijwilligers
Om deze braderie mogelijk te maken helpen tieners en ouders altijd mee. Maar meer handen zijn altijd welkom, dus heb je zin om enkele uurtjes te helpen op 7 april neem dan contact op met Martijn Tholen, hier kun je ook terecht voor andere vragen. Martijn Tholen: 06-51633258

Tiener Comité Oerle, werkgroep braderie

 


Agenda

april 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Lovano - Kitchen and Bar Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij Willem Binnendijk Fotografie

Volg Oerle ook op

Steun de Koers

We hopen dat u de Koers van Oers (Facebook en Instagram) en natuurlijk onze website www.oerle.info, een warm hart toedraagt en ons een kleine financiële bijdrage wilt leveren. Momenteel draaien we namelijk met verlies, ondanks onze drukke activiteiten met de boekenmarkt.
Onze drukkosten blijven jaarlijks stijgen omdat er steeds meer Oerlenaren bij komen. En wij willen graag onze nieuwe inwoners ook bij Oerle betrekken.
Dus: steun de Koers en maak vrijwillig een bedrag over of vul ons machtigingsformulier in waarmee u jaarlijks een bijdrage levert. Als ieder gezin 11 euro per jaar 'doneert' dan moet dat voldoende zijn om de Koersen te kunnen blijven drukken en de website in de lucht te houden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Klik op het formulier om het te kunnen printen!

Statistieken

3 bezoekers online
Vandaag: 88 unieke bezoekers
Deze week: 325 unieke bezoekers
Totaal: 138444 unieke bezoekers