Agenda

Heeft u agendapunten voor Oerle.Info? Stuur uw bericht naar info[ANTISPAM]oerle.info.


KOM! Kunst Om Molen 2019


wo 25 december 2019
Aanvang: 11:00

KOM!  Van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 van 11.00 h-17.00 h naar het buitengebied van Wintelre en Oerle en laat je verrassen door de prachtige natuur en innoverende kunstwerken. Gecombineerd met een bezoek aan drie locaties, twee ateliers en kunst in ’t veld, kunt u een wandeling maken van 3 tot 8 km. De wandeling gaat door akkerland, over schouwpaden en langs bosranden. Trek stevige wandelschoenen aan, want je loopt soms over drassige zandwegen. Bij alle locaties is de wandeling KOM! gratis verkrijgbaar, of hier te downloaden. Alle locaties zijn ook prima met de auto of fiets bereikbaar. Entree gratis!

Atelier Hoogeind Keramiek, Hoogeind 24  Veldhoven, www.hoogeindkeramiek.nl

Gastexposant Paul van Twist. Een romantische machinebouwer. www.movingmachines.nl

Paul van Twist heeft een unieke combinatie van twee talenten.  De techniek zit hem in het bloed. In de kunst toont hij een subtiele opmerkingsgave en een groot associatief en conceptueel vermogen.  Hij is gefascineerd door beweging. Hoe nemen onze zintuigen beweging waar? Welke emoties roept het op? Hoe prikkelt het onze fantasie?

Jeske Snoeren

Wie de werken van Jeske volgt, valt de variatie van thema’s en technieken op, waarbij zij zich laat leiden door observatie van de wereld om haar heen. Het ontstaansproces gaat voor alles, waarbij dogma’s en stromingen ondergeschikt zijn. De titel en het werk zijn sterk verbonden.

Ruud Snoeren

Ruud toont grafiek op basis van lithografie en zeefdruk en maakt daarbij gebruik van omkeringen, zoals het bewust vervormen van perspectief en schaduw. Hiermee drukt hij

het gevaar van aantasting van onze leefomgeving uit.

 

Atelier Le vent des forets, Kerkheide 4, Wintelre

Gastexposant Antoinette Donkers-Dekker

"Mijn werk wil een baken zijn, een rustpunt in de drukte van alledag, om al schouwende, voor een moment, herkenning, troost, kracht, hoop of vreugde te ervaren." Zij exposeert in het veld langs de route. http://www.antoinettedonkers-dekker.com/

Gastexposanten Loes Smolders & Peter Vaessen ( broer en zus)

Loes Smolders legt zich toe op het driedimensionale. Peter Vaessen is de laatste jaren vooral bezig met het samensmelten van materialen en natuurlijke vormen. Samen gingen de kunstenaars de opdracht aan om van oud hout van archeologische waterputten een kunstobject te maken ‘een huis op wielen’. Zij exposeren in het veld langs de route.

Guus en Riek Wouters

Guus maakt sculpturen  van hout of soms van steen, mogelijk gecombineerd met andere materialen. Naast de natuur is ook de geschiedenis vaak een thema in zijn werk.

Riek heeft een grote voorkeur om met olieverf op doek te schilderen. De onderwerpen komen vaak spontaan uit dagelijkse gebeurtenissen. Soms figuratie en uitbundig weergegeven, dan weer abstract en ingetogen.


Agenda

december 2019
madiwodovrzazo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Lovano - Kitchen and Bar Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij Willem Binnendijk Fotografie

Volg Oerle ook op

Molen Sint-jan gaat open voor bezoek

Per 1 juni zijn de maatregelen vanuit de overheid enigszins versoepeld en daardoor kan de molenaar op vrijdagmiddag en zaterdag van weer rondleidingen geven aan geïnteresseerde bezoeker.
Lees hier verder....

Steun de Koers

We hopen dat u de Koers van Oers (Facebook en Instagram) en natuurlijk onze website www.oerle.info, een warm hart toedraagt en ons een kleine financiële bijdrage wilt leveren. Momenteel draaien we namelijk met verlies, ondanks onze drukke activiteiten met de boekenmarkt.
Onze drukkosten blijven jaarlijks stijgen omdat er steeds meer Oerlenaren bij komen. En wij willen graag onze nieuwe inwoners ook bij Oerle betrekken.
Dus: steun de Koers en maak vrijwillig een bedrag over of vul ons machtigingsformulier in waarmee u jaarlijks een bijdrage levert. Als ieder gezin 11 euro per jaar 'doneert' dan moet dat voldoende zijn om de Koersen te kunnen blijven drukken en de website in de lucht te houden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Klik op het formulier om het te kunnen printen!

Statistieken

4 bezoekers online
Vandaag: 83 unieke bezoekers
Deze week: 164 unieke bezoekers
Totaal: 143492 unieke bezoekers
 

Informatie en nieuws svp doorgeven aan

Deze website is tot stand gekomen m.m.v. Provincie Noord-Brabant (IDOP), Gemeente Veldhoven, Wijkplatform Oerle.