Agenda

Heeft u agendapunten voor Oerle.Info? Stuur uw bericht naar info[ANTISPAM]oerle.info.


KOM! Kunst Om Molen 2019


wo 25 december 2019
Aanvang: 11:00

KOM!  Van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 van 11.00 h-17.00 h naar het buitengebied van Wintelre en Oerle en laat je verrassen door de prachtige natuur en innoverende kunstwerken. Gecombineerd met een bezoek aan drie locaties, twee ateliers en kunst in ’t veld, kunt u een wandeling maken van 3 tot 8 km. De wandeling gaat door akkerland, over schouwpaden en langs bosranden. Trek stevige wandelschoenen aan, want je loopt soms over drassige zandwegen. Bij alle locaties is de wandeling KOM! gratis verkrijgbaar, of hier te downloaden. Alle locaties zijn ook prima met de auto of fiets bereikbaar. Entree gratis!

Atelier Hoogeind Keramiek, Hoogeind 24  Veldhoven, www.hoogeindkeramiek.nl

Gastexposant Paul van Twist. Een romantische machinebouwer. www.movingmachines.nl

Paul van Twist heeft een unieke combinatie van twee talenten.  De techniek zit hem in het bloed. In de kunst toont hij een subtiele opmerkingsgave en een groot associatief en conceptueel vermogen.  Hij is gefascineerd door beweging. Hoe nemen onze zintuigen beweging waar? Welke emoties roept het op? Hoe prikkelt het onze fantasie?

Jeske Snoeren

Wie de werken van Jeske volgt, valt de variatie van thema’s en technieken op, waarbij zij zich laat leiden door observatie van de wereld om haar heen. Het ontstaansproces gaat voor alles, waarbij dogma’s en stromingen ondergeschikt zijn. De titel en het werk zijn sterk verbonden.

Ruud Snoeren

Ruud toont grafiek op basis van lithografie en zeefdruk en maakt daarbij gebruik van omkeringen, zoals het bewust vervormen van perspectief en schaduw. Hiermee drukt hij

het gevaar van aantasting van onze leefomgeving uit.

 

Atelier Le vent des forets, Kerkheide 4, Wintelre

Gastexposant Antoinette Donkers-Dekker

"Mijn werk wil een baken zijn, een rustpunt in de drukte van alledag, om al schouwende, voor een moment, herkenning, troost, kracht, hoop of vreugde te ervaren." Zij exposeert in het veld langs de route. http://www.antoinettedonkers-dekker.com/

Gastexposanten Loes Smolders & Peter Vaessen ( broer en zus)

Loes Smolders legt zich toe op het driedimensionale. Peter Vaessen is de laatste jaren vooral bezig met het samensmelten van materialen en natuurlijke vormen. Samen gingen de kunstenaars de opdracht aan om van oud hout van archeologische waterputten een kunstobject te maken ‘een huis op wielen’. Zij exposeren in het veld langs de route.

Guus en Riek Wouters

Guus maakt sculpturen  van hout of soms van steen, mogelijk gecombineerd met andere materialen. Naast de natuur is ook de geschiedenis vaak een thema in zijn werk.

Riek heeft een grote voorkeur om met olieverf op doek te schilderen. De onderwerpen komen vaak spontaan uit dagelijkse gebeurtenissen. Soms figuratie en uitbundig weergegeven, dan weer abstract en ingetogen.


Agenda

december 2019
madiwodovrzazo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum Diëtistenpraktijk Vivian van Orsouw d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Toon Luijkx Timmerwerken Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

Openbare vergadering


Aan alle leden en vrienden van DorpsVereniging Oerle,

Aanstaande maandag 9 december staat onze openbare bestuursvergadering gepland. Deze begint om 20 uur in d'Ouw School.

REANIMATIECURSUS


Vanuit de vergadering van de DorpsVereniging is het verzoek gekomen om weer een reanimatiecursus te organiseren. Deze staan nu gepland op
9 en 16 maart 2020
in d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18 Oerle.

Een cursus bestaat uit twee avonden. De kosten zijn 20 euro en kunnen contant voldaan worden bij aanvang van de eerste avond.
Aanmelden kan via e-mail: g.denkleef@chello.nl
en gaat volgens het principe vol is vol.

UIT IN OERS: familieconcert St. Cecilia


Wanneer: 22 december
Waar: in de kerk
Aanvang: 19.00 uur
Klik hier voor meer informatie

 

UIT IN OERS: Kerst Meemekoar

Zaterdag 21 december
Starten tussen 17:30 en 18.15 uur bij de Oerse HoopKlik hier voor meer informatie!

 

Uit in Oers: KOM!


KOM! (Kunst Om Molen) 
Een gratis kerstwandeling vol kunst langs twee locaties rondom de Oerse molen!
25 december t/m 1 januari 2019 
Iedere dag tussen 11 en 17.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.
Of download
hier de wandelroute.

Aanspreekpunt Hoogackers


Mijn naam is David Hearn. Ik werk als Buurtbeheerder bij Woonstichting ’thuis. Voor bewoners én omwonenden van Hoogackers ben ik het eerste aanspreekpunt.
Daarnaast bewaak ik de leefbaarheid binnen het gebouw  maar ook die van de omgeving.
Heeft u vragen? Mail of bel mij gerust. Ik ben te bereiken via d.hearn@mijn-thuis.nl of 040 24 99 999.

 

Statistieken

6 bezoekers online
Vandaag: 15 unieke bezoekers
Deze week: 652 unieke bezoekers
Totaal: 134345 unieke bezoekers