Nieuws

Heeft u nieuws voor Oerle.Info? Stuur uw bericht naar info[ANTISPAM]oerle.info.


Zwerfvuilactie: mooi weer en een hoge opkomst!


Geplaatst op: 22-03-2019

Vrijdagochtend vond de jaarlijkse zwerfvuilactie plaats, een initatief van DorpsVereniging Oerle, Basisschool St. Jan Baptist, Gemeente Veldhoven en Albert Heijn 't Look.

Ieder jaar wordt de opkomst hoger en mede dankzij het mooie weer gingen vanochtend verschillende dorpsgenoten op pad om in hun eigen buurt en straat het zwerfafval op te ruimen. Buurtvereniging De Berkt, 't Koppel en jongens van Severinus waren ook vertegenwoordigd. Om half 11 mochten de kinderen van basisschool St. Jan Baptist rondom hun school aan de gang. Gewapend met een knijpstok, handschoenen en een vuilniszak hadden ze binnen een uur een enorme berg zwerfvuil verzameld.

Om 12 uur werd al het afval verzameld op een enorme berg. Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, overhandigde Frans Hofmeester namens de PvdA Een Groot Compliment aan basisschool St. Jan Baptist en Miranda van Vlerken die namens Dorpsvereniging Oerle de kartrekker is van de jaarlijkse opschoonactie. Dré Jonkers van de DVO deed een appel aan de politiek om in de coalitie te pleiten om snel  noodhuisvesting te realiseren om het ruimtegebrek van de basisschool op te lossen.

De hoogte van de afvalberg werd uiteindelijk gemeten op 1 meter en 58 centimeter. Ingmar Schilleman had het juiste antwoord geraden en ging dus met de prijs aan de haal, die werd uitgereikt door Wietse Wanrooij, de supermarkt manager van Albert Heijn 't Look.

Alle kinderen zijn verrast met een lekkere traktatie en een pakje drinken, allemaal gesponsord door Albert Heijn. Al met al was het een zeer geslaagde opruimactie, die volgend jaar zeker herhaald gaat worden!

Vrijdag 22 maart gingen de kinderen van de St. Jan Baptistschool op jacht naar zwerfvuil.

 

Foto's: Moniek van den Wildenberg en Ad Adriaans

 

 


Agenda

juli 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum Diëtistenpraktijk Vivian van Orsouw d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Toon Luijkx Timmerwerken Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

Opening belevingstuin de BijenBerkt

woensdag 3 juli
van 14:00 tot 16.00 uur.
BijenBerkt, Berkt 37 Veldhoven

 

Jubileumconcert Chant'OersAanspreekpunt Hoogackers


Mijn naam is David Hearn. Ik werk als Buurtbeheerder bij Woonstichting ’thuis. Voor bewoners én omwonenden van Hoogackers ben ik het eerste aanspreekpunt.
Daarnaast bewaak ik de leefbaarheid binnen het gebouw  maar ook die van de omgeving.
Heeft u vragen? Mail of bel mij gerust. Ik ben te bereiken via d.hearn@mijn-thuis.nl of 040 24 99 999.

 

Statistieken

5 bezoekers online
Vandaag: 24 unieke bezoekers
Deze week: 24 unieke bezoekers
Totaal: 128204 unieke bezoekers