Nieuws

Heeft u nieuws voor Oerle.Info? Stuur uw bericht naar info[ANTISPAM]oerle.info.


Bladkorven


Geplaatst op: 26-09-2019

In de eerste 2 weken van oktober plaatsen we weer bladkorven. Daarin kunt u herfstblad deponeren.

De bladkorven staan er van half oktober tot eind december, op de plekken waar dat het meest nodig is. We houden daarbij rekening met het aantal bomen en de bladval. Daarom staan er in sommige buurten wat meer korven en in andere wat minder.
Afhankelijk van het aanbod legen we de bladkorven 1 keer per week.

Alleen voor herfstblad!

Voor het legen van de bladkorven gebruiken we een grote bladzuiger die alleen geschikt is voor bladeren. Takken en ander tuinafval veroorzaken defecten aan de apparatuur. Doe dus alstublieft geen snoeihout of ander tuinafval in de bladkorven! Blijkt tijdens het ledigen dat er toch ander tuinafval in bladkorf zit? Dan is de kans groot dat we de bladkorf op die plek weghalen.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad: gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
  • Gebruik uw groene kliko voor tuinafval. Ook licht snoeihout mag erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december t/m februari gebeurt dat om de week).
  • Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en dergelijke kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op werkdagen van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur)

We doen ons best om het straatbeeld van Veldhoven netjes te houden en stellen het zeer op prijs als u daaraan meehelpt. Bedankt voor uw medewerking!


Agenda

mei 2020
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Lovano - Kitchen and Bar Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij Willem Binnendijk Fotografie

Volg Oerle ook op

Aangepaste openstelling molen Sint-Jan

I.v.m. het coronavirus is molen Sint-Jan de komende weken helaas NOG NIET geopend voor rondleidingen.
WEL is er op de 2e verdieping van de molen een klein winkeltje met meel en bakproducten van de molen.
De molenwinkel is heel de maand MEI geopend op:
- dinsdag van 13:00 tot 16:30
- vrijdag van 13:00 tot 16:30
- zaterdag van 10:00 tot 16:00
De (meel)producten die er op de molen verkrijgbaar zijn: volkoren tarwemeel, tarwebloem, speltmeel, pannenkoekenmix, gist, baking soda, st janscakemix.
Wilt u zeker niet misgrijpen of heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen 06-53286223 of een e-mail sturen naar korenmolensintjan@gmail.com .

Steun de Koers

We hopen dat u de Koers van Oers (Facebook en Instagram) en natuurlijk onze website www.oerle.info, een warm hart toedraagt en ons een kleine financiële bijdrage wilt leveren. Momenteel draaien we namelijk met verlies, ondanks onze drukke activiteiten met de boekenmarkt.
Onze drukkosten blijven jaarlijks stijgen omdat er steeds meer Oerlenaren bij komen. En wij willen graag onze nieuwe inwoners ook bij Oerle betrekken.
Dus: steun de Koers en maak vrijwillig een bedrag over of vul ons machtigingsformulier in waarmee u jaarlijks een bijdrage levert. Als ieder gezin 11 euro per jaar 'doneert' dan moet dat voldoende zijn om de Koersen te kunnen blijven drukken en de website in de lucht te houden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Klik op het formulier om het te kunnen printen!

Statistieken

4 bezoekers online
Vandaag: 74 unieke bezoekers
Deze week: 536 unieke bezoekers
Totaal: 141992 unieke bezoekers
 

Informatie en nieuws svp doorgeven aan

Deze website is tot stand gekomen m.m.v. Provincie Noord-Brabant (IDOP), Gemeente Veldhoven, Wijkplatform Oerle.