Ontmoetingshekken oerle

Het definitief Ontwerp voor de Ontmoetingshekken Oerle is goedgekeurd door B&W! De hekken zullen in het najaar tijdens de herinrichting van het centrum geplaatst worden, in ieder geval vóór 31 dec. a.s. want dat is de einddatum van het Dorpsontwikkelingsplan.

Na een intensief participatietraject met Erika Meershoek waaraan bewoners van Oerle vol enthousiasme en met passie hebben meegedaan, zijn de uitkomsten hiervan tot een conclusie ingedikt. Alle verbeeldingen, teksten, collages en verhalen zijn ‘meegenomen’ in de conclusie en tot eenduidige, breed gedeelde, identiteit van desbetreffende plek gekozen. Deze conclusie is het uitgangspunt geworden voor het ontwerp van Martijn Schoots voor de Ontmoetingshekken Oerle. Het gaat om de volgende 4 plekken;

  1. de school
  2. het dorpshuis
  3. de kerk
  4. en het voormalig ki station.

Het Definitief Ontwerp is inmiddels goedgekeurd door B&W Veldhoven en de fase van ontwikkeling en uitvoer is begonnen. In onderstaande teksten wordt uitgelegd hoe de uiteindelijke teksten in het hek tot stand zijn gekomen. 

1.   School:  GEBORGEN LIEFDE
‘je bent wie je bent en iedereen is gelijk’ (leerling groep 6)
• Geborgenheid en beschutting. Dat is hoe verschillende generaties deze plek (hebben) ervaren.
• ‘Met de mantel der liefde bedekken’ is niet aan de orde. Je omringd met liefde geborgen voelen wel. Ouders laten hun kinderen iedere schooldag opnieuw bij de school achter: met hun liefde, een kus, en in de wetenschap/hoop dat ze daar geborgen zijn, veilig.

2.   Dorpshuis: BEWOGEN BEWEGING
• Een gebouw volop in beweging! Maar ook een gebouw met bewogen momenten: een lach, feesten en partijen (bruiloften) en een traan, afscheid nemen (begrafenissen).
• Bewogen staat voor ontroerd: een beweging staat voor zaak/club: ‘uit eigen beweging’ betekent vrijwillig en dat is precies wat hier gebeurt!

3.   De Kerk: LATEN WE DELEN
• Kom, laten we delen; het brood, de wijn, lief, leed, herinneringen, mijn rouw, jouw vreugde, het geloof, onze twijfels, ons geluk, onze zorgen. En de toekomst.
• Samenkomen en een maaltijd delen in goede en slechte tijden zoals het altijd al gegaan is, dat is de eigenheid van deze plek.

4.   KI-Station: VRIENDSCHAP BESTEMD
• Vriendschap was het bindmiddel en het eerste woord wat werd genoemd toen ik vroeg wat het betekende om daar te werken. Er ontstonden sterke vriendschappen tussen oorspronkelijke en nieuwe bewoners (mensen die voor het KI station in Oerle kwamen wonen).
• Nieuwe bestemmingen lijken onlosmakelijk verbonden met deze plek.

Het laatste nieuws omtrent de sluiting van de Kerk is hard aangekomen bij de mensen die in het particiaptietraject met vuur en vlam de kerk hebben ‘gelabeld’. De uitkomsten lijken zuur, in contrast met de toekomst van de kerk, maar niets is minder waar. Het ‘benkske’ is nu een plek, meer dan nodig, om bijeen te komen….en te delen!

Erika Meershoek.


Agenda

november 2019
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Café Restaurant Oers Gezellig Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum Diëtistenpraktijk Vivian van Orsouw d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Toon Luijkx Timmerwerken Verhoeven Bakkerij

Volg Oerle ook op

REANIMATIECURSUS


Vanuit de vergadering van de DorpsVereniging is het verzoek gekomen om weer een reanimatiecursus te organiseren. Deze staan nu gepland op
9 en 16 maart 2020
in d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18 Oerle.

Een cursus bestaat uit twee avonden. De kosten zijn 20 euro en kunnen contant voldaan worden bij aanvang van de eerste avond.
Aanmelden kan via e-mail: g.denkleef@chello.nl
en gaat volgens het principe vol is vol.

Uit in Oers: KOM!


KOM! (Kunst Om Molen) 
Een gratis kerstwandeling vol kunst langs twee locaties rondom de Oerse molen!
25 december t/m 1 januari 2019 
Iedere dag tussen 11 en 17.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.
Of download
hier de wandelroute.

Aanspreekpunt Hoogackers


Mijn naam is David Hearn. Ik werk als Buurtbeheerder bij Woonstichting ’thuis. Voor bewoners én omwonenden van Hoogackers ben ik het eerste aanspreekpunt.
Daarnaast bewaak ik de leefbaarheid binnen het gebouw  maar ook die van de omgeving.
Heeft u vragen? Mail of bel mij gerust. Ik ben te bereiken via d.hearn@mijn-thuis.nl of 040 24 99 999.

 

Statistieken

10 bezoekers online
Vandaag: 138 unieke bezoekers
Deze week: 454 unieke bezoekers
Totaal: 133395 unieke bezoekers