AED's Oerle

        

Ook in Oerle redt de AED bij hartstilstand!

Een AED is een gebruiksvriendelijk apparaat dat omstanders kunnen gebruiken als iemand, bijvoorbeeld op straat, een hartstilstand krijgt. Door inzet van een AED neemt de overlevingskans van het slachtoffer toe. Snelle reanimatie is van levensbelang tijdens de eerste zes minuten van een hartstilstand. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken.
 
Waar vind je een AED in Oerle?
Verspreid over Oerle hangen er verschillende AED's: 
 

Altijd bereikbaar ! 24/7

 • AED Zand-Oerle, Kapel Onze Lieve Vrouw in het Zand, Veldhoven, deze hangt aan de linkerzijde van Kapel Onze Lieve Vrouw in het Zand (als je er voor staat) (eigendom Buurtvereniging Zand Oerle en stichting Vrienden van de kapel Zand-Oerle)
 • AED Severinus ‘t Stafveld, Platanenlaan 28, 5507 MD Veldhoven Oerle in de inkomsthal.
 • Brandrood 39, 5507 ND Veldhoven Oerle. Eigenaar Severinus. AED hangt buiten de deur naast entree.
 • A.P. de Bontstraat 2, 5507 NT, Veldhoven Oerle. Eigenaar familie Wijnhoven. Woonhuis buiten links bij de voordeur.

Beperkt bereikbaar tijdens openingsuren:

 • In Crematorium de Hoge Boght, Eindhovensebaan 29, 5507 JA Veldhoven.  In het keukentje.
 • Vakantiepark Molenvelden, Banstraat 25, 5506 LA Veldhoven Oerle. Bij de receptie.
 • Boscafe de Molenvelden, Banstraat 25, 5506 LA Veldhoven Oerle. Bij de bar.
 • Gasterij Dorpsgenot/ Geitenboerke, Toterfout 13 A, 5507 RD Veldhoven Oerle. Achter de bar. ‘s morgens vanaf 9.00u tot wanneer de laatste klant vertrekt.
 • ZOO Veldhoven, Wintelresedijk 21, 5507 PP Veldhoven Oerle. Links voor de receptie bij de ingang, in wintermaanden vanaf 1 nov nauwelijks bereikbaar omdat de grote toegangspoort dan vaak gesloten is.
 • SchippersStop, Habraken 2601-2605, 5507 TR Veldhoven Oerle. Halverwege rechts op de trap naar de eerste verdieping, tijdens openingstijden ma. t/m vrij. van 9.00 tot 18.00 uur, za. van 10.00 tot 18.00 uur, zo. van 10.00 tot 19.00 uur
 • Kantine RKVVO, Heikantsebaan 17-19. 5507 PJ Veldhoven Oerle. Tijdens gebruik van kantine en/of voetbalvelden als de poort open is.
 • Dr. Elings, Berkt 18. 5507 LN Veldhoven Oerle. Altijd wanneer het echtpaar thuis is en een van beide gaat mee.
 • Tennisvereniging “de Korrel” Smitsvuurke 3. 5507 NK Veldhoven Oerle. In de hal bereikbaar door op de bel links van de deur te drukken en de deur open te duwen. Vanaf 00.00u tot ong. 8.00u zit de deur in het nachtslot.
 • Dorpscentrum d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18, 5507 LC Veldhoven Oerle. In de hal rechts als je binnenkomt, tijdens openingsuren. (geen vaste uren)

Op onderstaande adressen van Severinus zijn AED’s aanwezig en beschikbaar bij aanwezigheid van personeel van 8.00u tot 22.00u:

 • Berkveld, Wilgeman 1, 5507 LG Veldhoven Oerle. Ter hoogte van de kapsalon / bibliotheek.
 • Heikantsebaan 42, 5508 LA Veldhoven, In de slaapkamer van de woonhuisleiding.
 • Berkt 12, 5507 LN Veldhoven Oerle. In de hal.
 • Hulst 8, 5507 MH Veldhoven Oerle. In de hal.
 • Nieuwe Kerkstraat 46, 5507 LS Veldhoven Oerle. In de hal.
 • Dagbesteding De Brink, Berkt 2a 5507 LN Veldhoven Oerle. Bij de hoofdingang in de hal, alleen geopend door de week tijdens kantooruren van 8.45u - 16.45u

 

Wat doe je als iemand een hartstilstand heeft?

Blijf niet staan kijken, maar bel zo snel mogelijk 112 en vraag om een ambulance. Begin direct daarna met hartmassage en beademing. Gebruik de AED om het hart een of meerdere stroomstoten te geven. Het apparaat geeft zelf aan hoe het werkt. Als het ambulancepersoneel arriveert, nemen zij het van je over.
 
 
AED-Alert zorgt voor vrijwilligers die snel ter plekke zijn!
Natuurlijk rukt er na een 112-melding meteen een ambulance uit. Tegelijkertijd worden per SMS ook mensen in de buurt opgeroepen om te komen reanimeren. Soms met de melding om eerst een AED op te halen als die niet aanwezig is. Deze vrijwilligers zijn meestal sneller ter plekke dan de ambulance, waardoor de kans op redding van het slachtoffer groter wordt. Het systeem dat dit mogelijk maakt heet AED-Alert. Als u zo’n vrijwilliger wilt worden kijk dan eens op www.aed-alert.nl. U kunt van levensbelang zijn!
 

Een App downloaden: Een AED je redt er levens mee. video: http://bit.ly/kmTDPv   

Hangt er een AED in je buurt? Meld hem aan op http://www.aed4.eu

Overzicht van AED's in de buurt. Kijk op de website van het Rode Kruis op: https://aed.rodekruis.nl/

Agenda

april 2021
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Sponsoren

Albert Heijn Artoli Adviesgroep Coconut Geluidsverzorging De Crom Aannemingsbedrijf De Hoeve Bedrijvencentrum d'n Oerse Have Gasterij 't Dorpsgenot Gastouderopvang Oerle Geitenboerke GLDK advocaten Henri Kox Kapper van der Looy Kolbouw Aannemersbedrijf Leemans Tegelwerken Loodgietersbedrijf Peelen Loon- & Grondverzetbedrijf Gebr. Schoonen Lovano - Kitchen and Bar Martin Flesch Hypotheken en Verzekeringen Schildersbedrijf Robert Segers Severinus: Bijzonder in samenleven! TeCa+ Verhoeven Bakkerij Willem Binnendijk Fotografie

Volg Oerle ook op

Leidraad voor DorpsVisie


In de Koers heeft u een korte samenvatting van de uitslag van de enquête kunnen lezen. Deze uitslag is de leidraad voor de verdere vormgeving van de DorpsVisie van Oerle.
De leidraad is al zo goed dat we actuele vraagstukken eruit kunnen kiezen. In overleg met geïnteresseerden (aanmelden kan nog altijd) gaan we dan de komende periode de leidraad vertalen naar acties. Daarvoor is geen uitgewerkte DorpsVisie nodig. Wij zullen de actuele thema’s alvast verzamelen en naar voren brengen tijdens de bijeenkomst (die in oktober wordt gepland) en vervolgens in de discussieavond met het traditionele DVO lijsttrekkersdebat van december.
Lees hier de "Leidraad voor onze DorpsVisie"
Voor vragen en opmerkingen kunt u een berichtje sturen naar:

Wij willen poep-vrij kunnen spelen!

Statistieken

5 bezoekers online
Vandaag: 66 unieke bezoekers
Deze week: 124 unieke bezoekers
Totaal: 151994 unieke bezoekers
 

Informatie en nieuws svp doorgeven aan

Deze website is tot stand gekomen m.m.v. Provincie Noord-Brabant (IDOP), Gemeente Veldhoven, Wijkplatform Oerle.